Petra Learmont - Easymind

Jag heter Petra Carmefeldt (innan Learmont) och är VD och grundare till Easymind AB.


VD, Mindfulnessintruktör, Livscoach, Mindfulnesscoach, Bemötandecoach, Företagscoach, Mediyoga instruktör, Diplomerad massör, Regndroppsmassö
Access Consciousness® Bars Practitioner

Innan Easymind startades så har jag drivit en Statoil bensinstation i 14 år. Utöver att praktiskt ha arbetat med företagande & ledarskap i 18 år så har jag genomgått flertalet ledarskaps-utbildningar de senaste åren och många personliga utvecklingskurser.

Jag har personligen stor erfarenhet av hantering av stress och smärtproblematik. 1991 var jag med om en bussolycka och fick då en allvarlig ryggmärgsskada. Läkarna ansåg att det var stor sannolikhet att jag inte skulle kunna gå igen men jag var övertygad om att så inte skulle bli fallet. 2004 drabbades jag av en kronisk, obotlig nervskada (Trigeminusneuropati) som innebär att jag lever med konstant smärta i mitt ansikte. Att hitta sätt att hantera denna smärta och trots allt kunna leva ett normalt och aktivt liv har varit en stor drivkraft för mig. Jag har aldrig gett upp, ständigt letat nya lösningar och nu kan jag säga att JA, jag har lyckats! Jag lever ett normalt liv som alla andra men det är uppbyggt för att bibehålla balans.

Genom smärta kommer stress som ett påslag i kroppen och genom långvarig stress så föds också smärtproblematik och givetvis oro och nedstämdhet. Men det finns lösningar för allt!

Efter att ha funnit de verktyg som jag upplevt som mest lämpliga för mig genom åren, så föddes tanken att även utbilda mig inom dessa, detta i syfte att kunna stödja andra människor. Jag är utbildad av Läkare Ola Schenström på Mindfulnesscenter AB. Ola arbetade som läkare innan han började utbilda inom Mindfulness. Jag jobbar idag även som underkonsult för Mindfulnesscenter. Jag arbetar även som Livscoach för att kunna stödja de som vill hitta andra vägar än Mindfulness samt att jag även är utbildad MediYoga Instruktör.

Mindfulness har bidragit till att minska min smärta samt gett mig acceptans för det jag drabbats av. Inom Mindfulness finns flera verktyg som hjälper dig att leva HÄR och NU, inte i det som varit eller det som kanske kommer.

Min erfarenhet säger mig att det finns sällan några framgångsrika snabba lösningar, s.k. ”quick fixes” inom detta område. Det handlar istället om att skapa en långsam och hållbar förändring som ger resultat livet ut. Att få jobba med människor under en längre period skapar verkligen bestående förändringar.

Tack vare den bakgrund och erfarenhet jag själv har av att hantera och leva med smärta, stress och oro så finns det nog ingen känsla jag inte förstår eller själv har upplevt inom detta område. Det är också en viktig del av läkningsprocessen att ha någon där som faktiskt kan förstå hur det känns och som också kan påvisa att förändring är möjlig.

Gå gärna in på min personliga sida för att läsa mer om mig och vad jag gör. Yourcoachpetra är en del av mitt företag Easymind. Där kan du följa min nya blogg också. http://www.yourcoachpetra.com

Vill du följa mig på Instagram hittar du mig som @yourcoachpetra samt Easymind på @easymind.se

Easymind fick sitt namn för att förmedla ambitionen av att vi skall få ett lättare sinne där enkelheten tar oss framåt och att det är vägen till förändring. Vi skapar och ger verktygen och klienten gör själv ofta jobbet. När klienten får arbeta för att dennes väg skall bli enkel, lätt och bestående så brukar det ge bäst resultat. Är du redo att skapa din förändring tveka inte att kontakta mig för ett coachingsamtal maila mig på info@easymind.se

Mindfulnesscenter

Petra Learmont ingår i Nätverket av mindfulnessinstruktörer i Mindfulnesscenter AB.

Petra är utbildad av Dr Ola Schenström, Ola är läkare sedan 35 år och specialist i allmänmedicin och en av Sveriges ledande experter på mindfulness. Han är utbildad i USA av bland andra professor emeritus Jon Kabat-Zinn som också skrivit förordet till Olas bok Mindfulness i vardagen.