”Yinyoga I” 5-veckors kurs med Yogaterapeut Ingela Palmquist

Datum: 4 feb
Tid: 18:15 - 19:15

Plats : Easymind


Personlig utveckling Easymind

”Yinyoga I” 5-veckors kurs med Yogaterapeut Ingela Palmquist

5ggr måndagar kl. 18.15-19.15 4 feb, 11 feb, 18 feb, 25 feb, 4 mar.

 

Gratis prova-på den 28 jan kl. 18.15-19.15. Anmälan till info hos info@easymind.se

OM YINYOGA
Yinyogan bygger på Tao yogans väl beprövade kinesiska övningar. Det är en lugn och passiv yogaform som fokuserar på avslappning och passiv stretch av bindväv, senor och ligament (yin-delar). Det är främst områdena kring lår, höft, bäcken och ryggrad man jobbar med.

Övningarna hålls i 3-5 minuter och görs främst på golvet med medveten andning och fokus på kropp och sinne. Genom detta tillåts muskler och sinne att slappna av och du kommer därmed djupare.

VEM KAN GÖRA YINYOGA?
Denna yogaform är en mjuk, meditativ yogaform med mycket enkla kroppsövningar som görs sittande eller liggande. Utan krav på prestation. Inga förkunskaper i yoga behövs. Yin passar därför alla, även totala nybörjare.

Den har visat sig hjälpa vid ryggvärk, knä och/eller nackproblem och framför allt en stressad och snabb livsstil med mycket prestation. Denna yoga öppnar sakta upp stela höfter, baksidor av ben och vader som blir smidigare och mer elastiska.

Yogaformen lämpar sig väl för personer som lider av stress och personer med stela muskler. Yinyoga är också ett bra komplement till annan fysisk aktivitet som löpning, styrketräning och andra mer dynamiska yogastilar (yang-yoga)

 

HUR GÅR DET TILL?
Vi använder mjuka mattor i ull. På varje plats finns också två block, en kudde, samt en filt.
Du själv har löst sittande, mjuka kläder. Du kan även ta med en vattenflaska (med lock). Läraren visar övningarna, men instruerar för övrigt med rösten. Du ägnar dig åt dig själv, din andning och din kropp och fokuserar på att stilla den ständiga ström av tankar som far genom huvudet.

OM LÄRAREN
Ingela Palmquist är yogaterapeut och meditationslärare (2 års utbildning) vid MediYoga Institutet, Stockholm. Hon är även certifierad yogalärare vid School Yoga Institute, Peru (200 timmar RYT).

Var: Easyminds lokaler Björngatan 7 (Hotel New Bed)
Kostnad: 750:- 10% rabatt för pensionär och sjukskrivna (bet med swish du får information i välkomstmailet)

Kursledare: Ingela Palmquist

Vid frågor kontakta: Petra Learmont på info@easymind.se eller 0703-158817

Anmälningslänk:

Ta med ett örngott och lakan samt en egen yogamatta för att skydda ullmattan på golvet. Du kommer minst 1 vecka innan kursstart få ett välkomstmail.

Easymind förbehåller sig rätten att ställa in vid färre än 6 deltagare. Avbokning av kurs måste ske minst 1 vecka innan kurs start sker avbokning efter denna tid blir det ingen återbetalning av kursen om det inte finns läkarintyg.

Varmt Välkommen

www.easymind.seBoka

Bokningen är stängd för detta evenemang.easymind, måbra, stress, yinyoga, yinyogaoskarshamn, Yoga, yogaoskarshamn