yourcoachpetra

Ingen äger dina känslor, våga vara allt det du känner!

 

Det är stor hets ute i världen efter att det varit val. Vem klädde sig bäst, vem hade bäst retorik, vem är ärligast. Man ska helst inte visa ngt annat än glädje och att man har det det bra. Våga känna! Våga vara dina känslor!

Tur jag inte är sån. Glad för att jag valt att vara jag och inte försöka vara någon jag inte är. Sen är jag en väldigt glad person.

 

Älskar att stå framför kameran.

Det är som att vara en stor filmstjärna och jag kan drömma mig bort en stund till det liv som andra har men jag inte har. Eller jag kan låtsas att jag är superstark.

När vi tar bilder kan jag få fram min lekfullhet och bara leka. Jag gör det för att det är kul inte för att vara någon som någon annan vill. Jag och min sambo Pierre har många roliga stunder när vi är ute och tar kort. Det blir många skratt och det är lekande lätt att stå framför honom när han tar kort. Han är också väldigt kreativ och har många roliga ideer.

 

Ett gott skratt förlänger livet.

Idag senast fick jag mig ett gott skratt när jag skulle klättra upp i ett träd och visa hur stark jag är. Jag tror ju att jag är starkare än vad jag är nämligen. Efter ungefär 20 cm och ett kort senare så hade jag halkat ner.

Jag vill ju känna mig stark, men inser att jag är ju inte så stark….Jag går faktiskt runt hemma och spänner mina små, små muskler för att jag faktiskt har muskler idag. De har varit förtvinade många gånger under min livsresa. För mig är det under att jag ser ut som jag gör eftersom jag nog spenderat ungefär 3 år totalt i en sjukhussäng.

 

2007 började min resa att möta mig själv.

Resan har jag vandrat och på vägen har den format mig att bli den jag är idag. Det är så skönt att våga vara i sin sårbarhet, det är skönt att kunna känna sorg, det är skönt att våga vara arg. Alla känslor är tillåtna i mitt liv. Jag har fått jobba med mig själv på ett annat sätt än många andra.

 

De flesta jobbar sig från djupa depressioner eller utbrändhet till att kunna stå upp. Jag har fått jobba mig från att inte kunna gå men ändå ha min positiva syn på livet att allt är möjligt till att våga känna, till att våga vara arg, att våga känna på sorg för det jag råkat ut för. Våga ligga i sängen och tycka lite synd om mig själv. Våga vara hemma när jag är förkyld. Våga vara hon som faktiskt inte har full kapacitet.

 

Min väg är annorlunda det var inte självklart för mig att vara ett offer, eller att gå ner i en djup depression eller att känna sorg för det jag råkat ut för. Det var inte självklart alls. Såna som jag var ju starka, såna som jag hittade alltid lösningar på allt.

 

Våga visa sårbarhet.

Idag står jag i min sårbarhet, idag vågar jag känna på det som hände. Jag vågar titta på den dagen som tog mitt aktiva liv ifrån mig. Jag vågar!!!! Varför gjorde jag det inte tidigare? Varför? Jo det var så enkelt att det var för tufft för mig att titta på det, jag hade nog fallit för döden. Jag kämpade ju för min överlevnad. Den dagen jag vågade titta på allt var den dagen då jag själv upplevde att jag hade en stabil plattform att stå på. Den stabila plattformen hade jag skapat genom min överlevnad.

 

Jag är annorlunda.

Det som gör mig annorlunda är att jag vet hur allt känns. Jag vet hur det känns i hjärtat och jag vet att det ibland inte är enkelt. Jag har nog känt alla känslor skulle jag tro.

 

Livet är inte bara glädje men om vi vill så kan vi vända på allt och se det mesta som positivt. Jag är mästare på det!!! Jag kan också säga att jag idag är mästare på att våga känna alla känslor!!! Jag är mästare på att våga visa min sårbarhet och jag vågar vara i alltet. I det som är.

 

Du är bra som du är.

Så vart vill jag komma med allt detta. Jo du är bra som du är, vart du än står i livet så är du varken starkare eller svagare du bara är i det som är och det du känner, det känner du!

Våra känslor är våra egna, ingen kan säga till dig att du inte bör känna som du gör.

 

Det är din upplevelse, din känsla och du äger den!!!

 

Våga känna allt!!!!!!!

Det du får är en frihet att vara du. Ingen kommer med den på ett silverfat utan det krävs att du vågar ta tag i det som är ditt problem. Mitt problem var att jag var för positiv om man nu vill se det som ett problem. Jag skulle vilja säga att det var mitt skydd. Min rustning för att inte falla…….Tur allt förändras den dagen man vågar sig på att möta hela sig själv!

 

Skall inte påstå att det är enkelt att möta hela sig själv, men jag är idag fri som en fågel och jag kan vara den jag är varje dag glad eller sorgsen spelar ingen roll längre.

 

#kanjagkandu

(jag älskar den hashtaggen)

 

Så är det ju…..Oavsett vilken resa vi gör så känns det ju ända in i själen. Alla våra resor som vi gör i livet är en upplevelse den kan vara behaglig och JA den kan vara obehaglig.

 

Mitt råd till dig som läser.

Oavsett vart du står i livet så våga vara där. Våga vara sorgsen, arg, deprimerad eller vad det nu är. Våga känn. Ta hjälp på vägen, ha någon som kan leda dig till en plattform där du kan känna trygghet så du vågar gå vidare på din livsresa genom livet.

 

Inte ensam.

Jag har haft många vid min sida på den vägen jag vandrat. Jag har inte skapat det liv där jag står idag själv. Jag är djupt tacksam till alla i min närhet som också vågat stå kvar när jag stormar.

 

Jag är en stormvind.

Jag är en som en stormvind eftersom jag lever i det som är och det har nog inte varit enkelt för de som vandrat bredvid mig. Jag fikade med min farmor häromdagen och vi pratade om hur jag var som barn…… Som en stormvind. Jag satt aldrig stilla, inte ens när jag sov kunde jag ligga still. Jag pratade konstant ända tills jag somnade. Somna ville jag inte göra som andra barn utan jag stormade tills jag var totalt utmattad och däckade…

 

Det gäller att hinna med allt. Jag har nog aldrig velat missa en millimeter av livet. Jag har älskat att leva även de stunder jag har velat dö….Ja det är låter kanske konstigt men livet för mig är till för att levas och idag kan jag stolt säga att jag lever också för att känna…..

 

Visst är det magiskt???? Jag kan ju då vara allt…..#kanjagkandu

/Yourcoachpetra

(Petra Learmont grundare till Easymind AB och Yourcoachpetra, Mindfulness & MediYoga Instruktör och Livscoach)

 

Följ mig i sociala medier @yourcoachpetra @easymind.se

 

www.easymind.se

 

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *

Rensa formuläretSkicka

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.